Hartelijk welkom op
de Website van de exclusief importeur
van CLAYTEC-bouwstoffen uit leem
voor België en Luxemburg.

Leembouwstoffen openen nieuwe perspectieven voor architecten en vaklui. Ze bevatten geen verontreinigende stoffen en omdat ze de vochtigheid reguleren en dampen opnemen, dragen ze bij tot een gezond en aangenaam woonklimaat. Als plastisch en buigzaam bouwmateriaal bieden ze grenzeloze mogelijkheden tot vormgeving. We helpen u bij het zoeken naar architecten en vaklui met ervaring in de leembouw, we ondersteunen u bij de planning en begeleiden u bij de uitvoering met praktische wenken. We organiseren workshops en excursies en in België en Luxemburg zijn we op meerdere beurzen present. Laat u eenvoudig betoveren van de oudste en tevens modernste bouwstof ter wereld.

Uw Michael Thönnes
en zijn CLAYTEC-Team bij DRUWID

Uniek in België : Het ecologisch hotel SLEEPWOOD in Eupen.

1 april 2016

SLEEPWOOD ist het eerste hotel uit hout en leem in België. Ontwerp en montage van de ruwbouw in een volledig houten Holz100®-constructie, evenals de volledige binnenarchitectuur en bouwfysica met hout en leem werden door DRUWID, Michael Thönnes, ontwikkeld. Vanzelfsprekend werden daarbij enkel leemproducten van CLAYTEC gebruikt: pleisters, stortmateriaal, stampleem, stroleem en kleurige Yosima-designpleisters.
”Dat ruikt en voelt de gast” kon de bouwmeester en hoteluitbater Arthur Genten vaststellen. ”Hier ademt de gast gezondheid en behagen in. De goede geluiddemping brengt een diepe en verkwikkende slaap en in de stralingsvrije kamers kan het lichaam zich volkomen onstpannen..”
In de kamers en in het restaurant zorgt een WEM®-wandverwarming met leem-klimaatelementen voor een aangename warmte in de winter en voor afkoeling in de zomer. Het resultaat van deze duurzame en milieuvriendelijke bouwwijze blijkt eveneens uit de energiebalans, want met de aangebrachte isolatie haalt het huis een lage energiestandaard. Bovendien zorgt een miniblok-warmtecentrale voor warm water en levert gelijktijdig milieuvriendelijke stroom.
Meer informatie op onze pagina Leembouw-Voorbeelden.

GROOTHERTOG HENDRIK
BEZOCHT DE DRUWID-STAND
OP DE OEKOFOIRE IN LUXEMBURG

17 september 2012

Zijne Koninklijke Hoogheid Hendrik, Groothertog van Luxemburg, bezocht onze stand op de Oekofoire 2012. Op de foto ziet u hem, samen met Blanche Weber, voorzitster van de organisator, “Mouvement Ecologique“, in gesprek met Michael Thönnes. Sedert vele jaren is DRUWID regelmatig vertegenwoordigd op deze Eco-jaarbeurs met producten en knowhow voor het ecologisch bouwen, die met meer dan 14 000 bezoekers wel de belangrijkste Eco-jaarbeurs in de Euregio Luxemburg - België - Duitsland - Frankrijk is. De Oekofoire, die dit jaar haar 25-jarig jubileum vierde, gaf eens te meer blijk van het enorme interesse van bouwheren, architecten en vaklui voor de moderne leembouwstoffen van CLAYTEC.

DE GROTE PRIJS
VAN DE MIDDELSTAND VOOR CLAYTEC

9 september 2012

We zijn fier en gelukkig: Vorig jaar kon CLAYTEC reeds voordringen in de verheven kring van de finalisten, deze keer was het dan zover: CLAYTEC bekwam de vermaarde GROTE PRIJS VAN DE MIDDELSTAND. In Düsseldorf namen Peter en Gabi Breidenbach de begeerde onderscheiding in ontvangst.

De Grote Prijs van de Middelstand eert sedert 15 jaar de succesrijkste van bijna 3 miljoen middelstandsondernemingen in Duitsland.

Ter gelegenheid van het feestelijk gala met meer dan 400 gasten kwam CLAYTEC het dan te weten: “In naam van de Oskar-Patzelt-Stichting feliciteren we u hartelijk als prijsdrager voor het jaar 2012 in de wedstrijd om de Grote Prijs van de Middelstand. Voor de toekomst is deze onderscheiding getuige van uw aanzienlijke prestaties.“ De pionier op het gebied van moderne leembouwstoffen en stichter van de firma, Peter Breidenbach, wees erop dat zonder de ondersteuning van zijn familie, medewerkers en natuurlijk ook alle partners in handel en handwerk zulk succes niet zou mogelijk geweest zijn.


 

CLAYTEC –
Pionier voor het bouwen met leem

Historische leembouwmethoden met hulp van moderne technieken voor de moderne tijd toepasselijk maken, is het doel van de Duitse fabrikant van leemproducten CLAYTEC in Viersen. Deze firma, die in 1984 werd opgericht, werkt uitsluitend met procédés die hoegenaamd geen afbreuk doen aan de bouwfysikalische, historische en ecologisch voortreffelijke eigenschappen en enkel dienen tot verbetering van de technisch en economische berekenbaarheid. In 1997 verleende het Nationalkomitee für Denkmalschutz de “Deutscher Preis für Denkmalschutz“ aan CLAYTEC voor zijn inzet tot bewaring van het Duitse Vakwerklandschap en voor de ontwikkeling van de leembouwplaat werd CLAYTEC in hetzelfde jaar met de „Techtextil Innovation Prize“ beloond.

Workshops en excursies

In de DRUWID-werkateliers in Gueuzaine vinden regelmatig theoretische en praktische workshops in leembouw plaats voor vaklui, architecten en ambitieuze doe-het-zelvers. Tijdens workshops van 1 of 2 dagen worden de deelnemers meegenomen in de geschiedenis van de leembouw, krijgen de grote waaier van leembouwstoffen en hun verwerking voorgesteld en leren in kleine werkgroepen de modernste leembouwtechnieken kennen.
Onze excursies naar actuele leembouwprojecten behoren al vele jaren tot de meest geboekte informatie-events voor leembouwinteressenten in België en Luxemburg. Om de deelnemers zo goed en uitvoerig mogelijk te informeren worden deze excursies in comfortabele bussen tot 50 deelnemers beperkt.

Nieuwe informaties over leempleister

Onze website Voor vaklui & architecten werd aangevuld met drie interessante documentaties over de thema's ruimteklimaat, luchtvochtigheid en correct drogen van leempleisters, zowel voor architecten als voor vaklui en doe-het-zelvers interessant en belangrijk.

→ ...verder lezen