CLAYTEC-Leembouwmaterialen:
een programma, dat geen enkele wens onvervuld laat.Met de ontwikkeling en de productie van moderne leembouwproducten heeft CLAYTEC een reputatie opgebouwd. De leembouwstoffen die u bij ons vindt, zijn doordachte, moderne producten voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden. Of het nu om een authentieke sanering van vakwerkhuizen, om een modernisering, om een nieuwbouw, om leembouwplaten of leempleisters gaat: u geniet van meer dan 25 jaar ervaring.
Via de links in de rechtse kolom vindt u alle bouwstoffen die CLAYTEC aanbiedt, ook de leembouwtechnieken waarmee bij het bouwen en wonen meer kwaliteit van het leven kan worden gerealiseerd.


CLAYTEC-Werktuig en toebehoor
voor vaklui

Alle mogelijke artikels die helpen om de leembouw nog eenvoudiger te maken: Japanse truwelen, sjabloneergereedschap en ander werktuig.


In Japan betekent een wand veel meer dan enkel een afgrenzing van een ruimte. Door de vormgeving van het oppervlak komt het tot een esthetisch object. Daarbij bepaalt vooral het praktische doel van het oppervlak zijn vormgeving. De brede waaier werktuig waarmee de Japanse stukadoor de leem aanbrengt en gladt, tevens holkelen, graten en hoeken zorgvuldig afwerkt, is wel een overtuigend bewijs voor waardering van dit ambacht.
In Japan worden vaklui niet voor niets naargelang hun werktuig beoordeeld. Het werktuig is meestal met de hand gesmeed en individueel afgestemd op de lichaamsmaten en de persoonlijke eisen van de stukadoor. Vanzelfsprekend worden dit “werktuig met ziel“ door de vaklui zelf zorgvuldig gebruikt en onderhouden. Om de meesterlijke verwerking van onze leempleisters volgens de traditie uit het Verre Oosten mogelijk te maken, heeft CLAYTEC nu een zeer gedifferentieerd assortiment van uitgekozen Japanse gereedschappen voor de stukadoor.
We sturen u graag kosteloos onze cataloog met 28 pagina’s toebehoor. U kunt deze cataloog ook hier downloaden als pdf (1 MB), om door te kijken of te drukken.

Voor een overzicht

Een overzicht van onze producten, dat u kunt downloaden, toont u welke leembouwstoffen er in het grote CLAYTEC-programma worden aangeboden.


Productoverzicht [PDF 11 MB]YOSIMA
Leem, een diepgaande beleving.

De nieuwe YOSIMA-leem-designpleisters met hun hele kleurenwaaier en alle toepassingsmogelijkheden vindt u op de 24 pagina’s van deze folder:


YOSIMA-folder [PDF 3 MB]CLAYTEC - Toebehoorcatalogus

28 pagina’s met alle artikels die leembouw nog eenvoudiger maken (sjablonen, sjabloneerwerktuig, Japanse truwelen, en algemeen werktuig).


CLAYTEC - Toebehoorcatalogus, Duitstalig [PDF 1 MB]